Esthetische tandheelkunde - Mondzorg Zichem

Esthetische tandheelkunde

Facetten zijn laagjes vullingsmateriaal van composiet of porselein die op de tand worden gekleefd door de tandarts. Door voor deze oplossing te kiezen kan er vaak minimaal invasief gewerkt worden aan de tanden. Het uitzicht van de tanden wordt mooier gemaakt door het kiezen van de kleur, het eventueel opvullen van spleetjes tussen de tanden of het aanpassen van de vorm van de tanden zodat er een mooier geheel gevormd wordt.

Indien U graag een lichtere kleur heeft van 1 of meerdere tanden, kan er steeds worden nagekeken of bleken voor u een goede oplossing is. Er moet altijd eerst een volledig mondonderzoek gebeuren om gaatjes op te sporen en op voorhand te behandelen en tandsteen te laten verwijderen. Hierna kan u pas bleken. Dit kan zowel door middel van thuisbleking met 2 malletjes die worden gemaakt door de tandtechnieker, waarin u dan voor enkele weken product inbrengt en zo geleidelijk naar een witter resultaat gaat. Ofwel kan dit in de tandartspraktijk gebeuren d.m.v. gel en een lamp. Hierdoor heeft u onmiddellijk effect.

De tanden kunnen na elke bleking gevoelig worden maar na het stoppen van de behandeling trekt dit steeds terug weg. Er kan nooit een belofte gedaan worden over de eindkleur, dit hangt af van de kleur van de tanden zelf, de ouderdom van de patiënt, … De wittere kleur is niet permanent. Over verloop van tijd zullen de tanden soms terugvallen naar hun oorspronkelijke kleur. Indien u een roker bent of veel verkleurende eet- en drinkgewoontes (koffie, thee, rode wijn, tomatensaus, …) erop nahoudt zal dit sneller gebeuren.

Menu
Call Now Button